چرا خازن دائم کار آسیب می بیند؟
شاید در مواردی پاسخ به این سوال ساده باشد. عوامل مختلفی در کاهش طول عمر خازن دائمی دخیل هستند که در ادامه مورد بررسی قرار گرفتهاند.
زمان: همه خازنها برای عمر مشخصی طراحی شدهاند عوامل مختلفی میتوانند این عمر را کاهش و یا افزایش دهند. اما هنگامی که عمر خازن افزایش می یابد از داخل عملکرد آن کاهش مییابد و به مرور ظرفیت خازنی خود را از دست میدهد.
دما: تجاوز از محدوده دمایی که خازن برای کارکرد در آن محدوده طراحی شده است. طول عمر آن را کاهش میدهد. در حالت کلی، موتورهایی که در محیطهای داغ کار میکنند و یا در محیطهای با تهویه کم مورد استفاده قرار میگیرند. طول عمر خازن به میزان قابل توجهی کاهش مییابد با بهبود خنک سازی موتور و خازن میتوان طول عمر خازن را افزایش داد. الکتروموتور ضد انفجار
جریان: خرابی موتور باعث اضافه بار خازن میشود. این مورد معوملا به ندرت رخ میدهد. در حالتی که موتور به صورت جزیی و یا کلی در سیم پیچها دچار آسیب شود. یا موتور متحمل اضافه بار گردد جریان افزایش یافته که این هم در جای خود بر عمر خازن تاثیر میگذارد.
ولتاژ: این عامل به تنهایی در کاهش طول عمر خازن اثر نمایی دارد. ولتاژ روی خازن دائم کار نباید از ولتاژ نامی درج شده بر روی آن تجاوز کند. برای مثال اگر اجازه دهیم خازنی با مقدار نامی ۴۴۰ ولت در ۴۵۰ ولت کار کند ممکن است عمر خازن تا ۲۰% کاهش یابد. در ۴۶۰ ولت عمر خازن ۵۰% و در ۴۷۰ ولت ۷۵% طول عمر خازن کاهش مییابد. و به همین منوال ادامه مییابد. و با کار کردن خازن در ولتاژی کمتر از ولتاژ نامی آن میتوان طول عمر خازن را افزایش داد.