انواع پمپ کارواش و کاربردهای آن

پمپ کارواش یا واترجت که به آن پمپ پیستونی هم گفته می شود، در برندهای مختلف از جمله پمپاک، میشلن، اینترپمپ، آنووی ریوربری و برتولینی و … وجود دارد. اگرچه این پمپ آب ها به پمپ کارواش شهرت دارند، مصارف و کاربردهای زیادی دارند. پمپ کارواش به سه نوع خانگی، نیمه صنعتی و صنعتی تقسیم می شوند. تفاوت این پمپ ها در قدرت موتور و فشار بار الکتریکی آنهاست. پمپ های خانگی معمولا تکفاز و پمپ های صنعتی سه فاز می یاشند و از قدرت موتور بیشتری برخوردارند. کفکش
نوع پمپی که در کارواش ها یا واترجت ها استفاده می شود, پمپ پیستونی است و به همین علت به این پمپ ها، پمپ پیستونی هم گفته می شود. در واقع پمپ کارواش یا واترجت یک وسیله ی شستشوست که پمپ پیستونی در داخل آن قرار دارد. موتور پمپ کارواش در دو نوع تکفاز و سه فاز موجود است.

کارواش
از پمپ کارواش یا واترجت برای شستشو در مصارف خانگی مثل شستشوی اتومبیل، کف سالن و راهروها، شیشه و … استفاده می شود. اما پمپ کارواش یا واترجت در مصارف صنعتی هم کاربرد دارد. از مواردی که پمپ های کارواش در آن کاربرد دارند می توان به چربی برداری، رنگ بری، رسوب زدایی، شستشوی دستگاهها و تاسیسات صنعتی و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد. قابلیت پمپ های کارواش باعث شده است تا در صنایع مختلف از جمله صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، سرامیک، لوله سازی و … از آنها استفاده شود.

 

عملکرد پمپ کارواش

پمپ کارواش به آب فشار می آورد و آن را از طریق نازل به سمت آلودگی می فرستد. قدرت پاک کنندگی پمپ خیلی بیشتر از شلنگ باغبانی است زیرا با فشار بیشتری می تواند آلودگی و کثیفی را از سطوح پاک کند.


آشنایی با اصطلاحات مربوطه در متن:
GPM فشار آب: معمولا فشار آب بین 1 تا 5 GPM است.هر چه فشار آب بیشتر باشد زمان کمتری برای شستشو مورد نیاز است. مصرف کنندگان حرفه ای، پمپ کارواش با فشار آب بالا می خرند تا کار بیشتری در طول روز انجام دهد.
PSI فشار بار الکتریکی: فشار معمول پمپ کارواش بین 1000 تا 3500 است. PSI فشاری که موتور وارد می کند را نشان می دهد. هرچند فشار واقعی بر سطح بستگی به نازل و فاصله ی نگه داشتن نازل از سطح دارد.

CP قدرت پاک کنندگی: این حاصلضرب GPM در PSI است و قدرت پاک کنندگی کلی یک کارواش را نشان می دهد.